Visul

Povestea Asociației începe cu o eroină, Dawn Elenbaas – o misionară care de mai bine de 20 de ani susține cauza copiilor abandonați din România. Lucrând mult timp cu copiii din centre de plasament aflate în subordinea Direcției pentru Protecția Copiilor, Dawn a văzut nevoia unui centru de zi de intervenție timpurie, pentru copiii mici, cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani.

Astfel, în anul 2019 împreună cu Alina Birgean (educatoare și mamă adoptivă a unui copil cu nevoi speciale), Cristian Bulica (consultant financiar) și Marius Badescu (asistent social coordonator), pun bazele Asociației “Micile Comori”, cadrul legal necesar pentru ca visul ei să poată deveni realitate.

Ulterior a fost găsită o locație potrivită, care a fost renovată și adaptată cerințelor specifice unui centru de zi specializat pentru copii cu dizabilități. Asociația primește și Certificatul de Acreditare ca furnizor de servicii sociale, iar primul proiect al Asociației ia ființă.

În toamna anului 2022 am semnalat nevoia unui spațiu mai mare, iar cererea de mărire a capacității, și anume 35 de beneficiari lunari, a fost aprobată de AJPIS București. Am pornit așadar în căutarea unui spațiu potrivit pentru nevoile copiilor, încăperi mai multe, compartimentare la nivelul solului (parter), spațiu exterior pentru loc de joacă. Cerințele erau multe, visele noastre mari, însă cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit să găsim spațiul, iar anul 2023 l-am început în casă nouă.

O parte din serviciile centrului de zi sunt decontate de către DAS Timiș (Direcția de Asistență Socială), însă beneficiarii trebuie să îndeplinească cel puțin două aspecte (domiciliul unuia din părinți trebuie să fie în Timișoara și/sau certificat de încadrare în grad de handicap al solicitantului).

Din dorința de a ajuta cât mai mulți copilași, acceptăm și cazuri extra subvenționate, contra cost, susținute de donatori, sau suportate integral de noi ca Asociație.