Visul

Povestea Asociației a început cu Dawn Elenbaas, o misionară care de 21 ani susține cauza copiilor abandonați din România. Lucrând mult timp cu copiii din centre de plasament aflate în subordinea Direcției pentru protecția copiilor Timiș, Dawn a văzut nevoia unui centru de zi de intervenție timpurie, pentru copiii cu vârsta între 0 și 6 ani.

Astfel, în anul 2017 împreună cu Cristian Bulica (consultant financiar) și Alina Birgean (educatoare și mamă adoptivă a unui copil cu nevoi speciale), înființează Asociația Micile Comori, cadrul legal necesar pentru ca visul ei să poată deveni realitate. 

Primii pași

În anul 2019 a fost găsită o locație potrivită, care însă a fost renovată și adaptată cerințelor specifice unui centru de zi specializat pentru copii cu dizabilități. Asociația primește și Certificatul de Acreditare ca furnizor de servicii sociale, iar primul proiect al Asociației ia ființă: Centrul de zi pentru copii cu dizabilități Împreună. 

Povestea continuă

Din anul 2021 printr-un parteneriat cu Direcția de asistență socială a Primăriei Timișoara, Centrul de zi pentru copii cu dizabilități Împreună beneficiază de subvenționarea serviciilor oferite clienților. Echipa se lărgește cu noi profesioniști, echipați și dedicați misiunii deosebite de a scoate la lumină micile comori ascunse.